Temmuz 06, 2010

PAZAR, CAZ, VAPUR VE İSTANBUL

Tek günlük de tatil olur muymuş? Bal gibi de olurmuş efendim! Öyle çok uzaklara gitmeye, tatilin en çok istanbul’ a dönüşünü seviyorum triplerine de gerek yok(muş), Pazar günü caz vapuru bunu fazlasıyla kanıtladı. Yaz ne güzel bi mevsimmiş, gün içinde neler yapılırmış, bi gün sanki 40(+) saatmiş hisleri dolaşıyordu vücudumda, tatlı bir yorgunlukla birlikte.

Sabah 11’ de kabataş’ta başladı caz vapuru keyfimiz, hava güzeldi, insanlar güzeldi ve gerçekten de kalabalıktı, vapurun 3 katını da dolaştık ve oturacak yer bulamadık, sonunda girilmez yazan bir yere girmiş, ayaklarımızı Kuruçeşme istikametine uzatmış, bi yandan caz dinliyor bi yandan 5 hatun ilişkiler üzerine caz yapıyorduk  sahi, bir sonuca bağlanamadığı ve ilişkiler genellemediği için birinden diğerine, hiç nokta koyulamıyor bu konuya. Deneyimler, tecrübeler, arzulananlar, arzulayanlar, keşkeler, iyi ki’ ler …
2 saatimiz bu şekilde güzel müzik dinleyerek ve sohbet ederek geçti, sonunda Anadolu kavağına geldik. Biraz dolaşınca çarşısında, sanki adalarda ya da küçük bir sahil kasabasındaymışız gibi hissettim. Aheste aheste karar vermeye çalışırken nereye otursak da biralarımızı yudumlasak diye, mekanlar dolmaya başlamıştı ve biz de kendimizi attık bi balıkçıya. 1 buçuk saatlik molanın nasıl geçtiği hakkında çok bi fikrim yok . Dönüş için vapura yöneldik, girilmez yazan köşemize girdik, biraz ağır akmaya başlamıştı sanki kanımız, çünkü bir şeyler atıştırmış, biralarımızı yudumlamış, güneşin altında biraz dolaşmış, tatlı rüzgardan nasibimizi almıştık. Caz ekibinin bizim olduğumuz kata gelmesiyle ve bizim de yerimizden kalkıp onlara yaklaşmamızla kanlarımız eski hızına kavuşup, deli akmaya başladı yeniden. Gerçekten de pek keyifliydi, Pazar neşesi her yerdeydi .
… ama ben yine de tatilin İstanbul’a dönüşünü seviyorum ;)
Yani, neymiş? Tatili tatil kılan, günü, mesafesi, süresi değil; sende oluşturduğu moduyMUŞ 
* Ayşe ve Aslı saksafon çalmak için derslere başlıyorMUŞ - Oh be sonunda !
*Birsen Tezer ne güzel bir albüm yapmış. Şarabın memnuniyetle eşlik etmek isteyeceği bi’ şi olmuş, tekrar tekrar dinlenme vakti gelMİŞ.
* Jehan Barbur Cuma geceleri, Cihangir Kaktüs’ te çıkıyorMUŞ, en yakın cumada gitmeye karar verilMİŞ.

Sevda’ ya…

Biz birbirimizde kaybettik önce birbirimizi, sonra bulmaya çalıştık yeniden kendimizi… Sonra ‘ben’de bi’ tutam ‘sen’ vardı, aslında eksik kalan bi’ yanım senle tamamlanmıştı. Eksildikçe tamamladık, kaybettikçe bulduk, her ne ise aradığımız… Ve sonra ‘biz’ oldu(k) … Biz olabilmemiz için sen olmuşsun vakti zamanında, bir yaz gecesi rüyasında… İyi ki de olmuşsun, yaş günün kutlu olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...